Comunicat de Canviem Montmeló sobre el pacte de govern entre PSC i ERC

10 d'abril de 2020

Davant l’anunci de l’acord de govern entre PSC i ERC a Montmeló, aprovat per Decret d’Alcaldia i fet públic als mitjans de comunicació aquesta setmana, l’Executiva de Canviem Montmeló volem manifestar:

  1. Que enmig d’un estat d’alarma, amb la població confinada i en plena pandèmia mundial pel virus Covid19, la nostra principal preocupació i els nostres esforços estan centrats en ajudar en tot el que ens sigui possible a acabar amb l’emergència sanitària i evitar una crisi econòmica que pot ser devastadora per a la gent treballadora del nostre poble.
  2. Que no se’ns ha comunicat formalment el contingut polític d’aquest pacte, que no existeix cap document que n’expliqui els acords que l’hagin pogut motivar i que l’alcalde va suspendre el Ple Municipal del mes de març, evitant que els grups polítics poguéssim opinar i la ciutadania pogués informar-se. Per tot això i pel greu moment que travessem com a poble, considerem una enorme irresponsabilitat i deslleialtat institucional fer públic l’acord en aquest moment. Especialment davant la mà estesa i bona actitud que estàvem estem mantenint els altres grups de l’oposició.
  3. Que, malgrat considerem que és un acord covard i incongruent, que perjudicarà la ciutadania de Montmeló, no farem cap més valoració pública d’aquest pacte fins que superem la situació d’extrema emergència que viu el país i el nostre poble, que és la nostra prioritat en aquests moments.
  4. Que Canviem Montmeló seguim estenent la mà per tot allò que tingui a veure amb la crisi derivada del Covid19 i treballant per millorar la vida dels montmelonins i montmelonines. De la mateixa manera, anunciem que ens disposem a liderar l’alternativa social i política a un govern decebedor i deslleial.

Propostes que des de Canviem Montmeló considerem urgents per superar la crisi del COVID19 i que hem insistit al govern municipal aquesta setmana passada perquè s’agilitzin:

  1. Revisar i modificar urgentment el Reglament municipal de prestacions econòmiques de caràcter social, per tal que es puguin oferir algunes de les ajudes que Canviem Montmeló vam proposar. Concretament les que vam acordar amb la resta de grups i que van ser aprovades per Decret d’Alcaldia el 24 de març.
  2. Agilitzar les trucades i el seguiment que vam proposar a totes les persones més grans de 70 anys de Montmeló. Cal que l’Ajuntament els ofereixi a totes suport i ajut, en cas que ho necessitin per trobar-se soles o desateses.
  3. Posar en funcionament, tal i com vam proposar i com s’està fent a d’altres poblacions, un servei públic telefònic d’assessorament i consulta psicològica.
  4. Completar el repartiment de totes les targetes-moneder que disposa l’Ajuntament a les famílies que les necessiten, així com el repartiment adequat d’aliments a través del Banc d’Aliments.
  5. Garantir que tot l’alumnat del poble disposi de l’equipament informàtic i la connectivitat a internet adequats per poder començar el 3r trimestre de forma virtual.
  6. Enlloc d’anul·lar més plens municipals, convocar-los mentre duri el confinament telemàticament.