Moció del grup municipal de Canviem Montmeló en suport als treballadors i treballadores de Nissan

26 de maig de 2020
Els grups municipals de l’Ajuntament de Montmeló manifesten el seu total suport als treballadors i treballadores de Nissan que, des del 4 de maig del 2020, es troben en vaga indefinida per la incertesa a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial de Nissan als centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.
  1. Els grups municipals de l’Ajuntament de Montmeló manifesten el seu total suport als treballadors i treballadores de Nissan que, des del 4 de maig del 2020, es troben en vaga indefinida per la incertesa a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial de Nissan als centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.
  2. El Ple de l’Ajuntament insta totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn.
  3. El Ple de l’Ajuntament també observa amb preocupació les conseqüències que una mesura tan dura pot comportar per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.
  4. El Ple de l’Ajuntament vol manifestar que el sector de l’automoció és un motor important de l’economia, amb teixit industrial que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.
  5. Per tot això, l’Ajuntament de Montmeló insta la direcció de Nissan a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigeix ​​una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori.
  6. Instar a la Generalitat de Catalunya a actuar, de forma proactiva, com a intermediari per buscar una solució consensuada que aconsegueixi salvar els màxims llocs de treball possible.
  7. Fer arribar aquest acord a la direcció de Nissan, a les organitzacions sindicals representades a Nissan, a la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Govern d’Espanya i als grups parlamentaris del congres dels diputats.

Montmeló, 26 de maig de 2020